Blog  jaro - rozjíždíme to

Blog

Tisk Přidat k oblíbeným

Tak tu máme jaro a po delší pauze se zase pomalu vracíme do víru psích aktivit, tentokrát v rozšíření  smečky.


V dubnu jsme absolvovali první minitrek, a to australácký výlet Posázavskou stezkou. Jelikož tou dobou jsme měli v Praze na dva týdny Aishinku a naše holčičky si užívaly chvíle venkova, vyrazila s námi na výlet s kočárkem právě ona. Dorazila i naše štěnda Arámek a Ashanti s pánečkem a paničkou, takže to byl takový mini srazíík naší psí rodinky. Cesta byla moc pěkná, nicméně na dvou serverech psali, žee se cesta docela s kočárkem dá, na jednom zase doporučovali tuto cestu jen bláznům, a tak jsem to riskla, no pravdu měl ten server, co tvrdil, že to je blbost. Docela se to dalo až zhruba na tři čtyři úseky a dvoje schody. Ze začátku jsem občas kočár přenášela s arámkovým pánečkem, ale potom u mi síly docházely, a tak to pak vzali chlapi za mě. Moc děkuji všem zúčastněným, že na nás vždy někde počkali, ono s tím kočárem to šlo přeci jen pomaleji. Aishinka si srazu nesmírně užila, kontakt s pejsky se jí moc líbil a panička byla stejně zdechlá jako psice, přeci jen kondice je bůvhí kde.

 

V květnu jsme začali s Jasmínkou a Andulkou jezdit na obrany, Jasmínka si to nesmírně užívá, Andula se teprve seznamuje.

Taktéž jsme začali dojíždět do  Horního Bezděkova na agility a domů jsme pořídili set skoček- slalom, takže v mezičase když má panička sílu a odtáhne ty všechny krámy do parku před hotel, bavíme místní důchodce a děti náběhy do slalomu a skokovou technikou. Práce jak na kostele, času a energie málo, neb i malý psovod chodí na spešl cvičení pro lidské prcky.


Sobotu 15.5. jsme vyrazili do Nymburka na závody, Andulka měla premiéru. Nicméně panička si nošením potomka, kočárku atd uhnala zánět šlach, takže házení frisbee jí zápěstí odrovnalo natolik, že v týdnu naklusala k doktorovi pro prášky a pro ortézu. Takže závody podle toho vypadaly, a jelikož s námi byl i kočárek s prckem a páneček, což není na závodech zvykem, musely se obě v průběhu házení doběhnout podívat, zda je smečka stále v plném počtu:-) Ale Andulka potěšila tím, že se zvládla v tom šrumci soustředit i na pár hodů a neřešila okolí.

V nejbližší době nás s Jasmínkou čeká MR australáku v agility a pak s oběma holčičkama zkoušky poslušnosti, tak uvidíme jak to půjde.

.

 


dadůl.cz & dzambo 2008    |    Logo